Om oss

Sedan 1989

Utan egenskaper som passion, engagemang, vilja att lägga tid och skaffa sig kunskap kommer man inte långt som aktiv hunduppfödare.  Enkelt uttryckt kan man säga att jag föder upp sådana hundar jag själv vill ha, det vill säga:

  • En familjemedlem som ska och vill vara med.
  • Anpassningsbar till olika miljöer. 
  • En robust hund, både psykiskt och fysiskt.
  • En livfull hund som stundtals kan vara energisk.
  • Med stor lojalitet och en liten portion envishet.
  • Att det gillar nya äventyr, att vara ute i skog och mark. 
  • Att den kan vara med på jobbet och nya miljöer och finner sig i det. 

Självständighet och envishet kan ibland innebära att vi har olika åsikter. Då krävs det att jag kan vara konsekvent och skapa rimliga gränser för att vi ska gå åt samma håll.

Ursprungligen är dvärgschnauzern en lojal och självständig råtthund som från början även hade en larmande uppgift, den skulle uppmärksamma husse och matte på att allt inte var som det skulle på gården. Därför kan du aldrig förvänta dig en 100% tyst hund, inte heller en hund som bekräftar dig i alla lägen. Den har en egen vilja och egna idéer. 

Uppfödning

1989 föddes första kullen valpar och därefter har arbetet med att ta fram nya härliga hundar fortsatt i lite olika tempon genom åren.

I princip har jag vigt mitt liv åt min passion, hundar, med de för och nackdelar det innebär.

Just nu är kenneln i en liten skala och med stor hjälp av min vän och kollega Marinette Sjöberg, ”Riddarprinsessans kennel”. 

Tillsammans äger vi tikarna födda de sista fyra åren. Kullarna och utställande har minskat i antal, men ambitionen och satsningen på bra, spännande kombinationer fortsätter så länge vår ork och passion finns kvar – länge!

Mac Link’s bakgrund

Med glödande passion för hundar

Kenneln fick sin första kull 1989 och fram till 1995 några hade jag själv några sporadiska kullar.

När Ted och jag träffades tog kenneln fart på riktigt, vi delade samma intresse och samma glödande passion för hundar.

Från 1995 och fram till 2018 födde vi upp 2 kullar per år.  Vi hade lite kontakter i Ungern tack vare Ted, vars familj kommer från Ungern. Vi arbetade med Ezust Granits kennel och Usa Axciums kennel som vi importerade och exporterade några hundar av. I Finland hittade vi Cheantake kennel som vi också hade samarbete med.

I början av 2000-talet började jag jobba med hund på heltid och det gemensamma intresset för hund och hundavel ledde oss ut på utställningar runt om i hela Europa.


Åren har gett oss många framgångsrika hundar, dessutom många goda vänner runt om i Europa. Vår kennel har tilldelats förtjänsttecken i både silver och guld, vi har också fått
Svenska Schnauzer och Pinscherklubbens uppfödaremedalj. 

Både Ted och jag var under lång tid aktiva i föreningslivet. Vi har lagt ner oändligt mycket tid och engagemang på våra hundar och på föreningen, det blir lätt så när man brinner för något. Visst har det har varit mycket jobb men framför allt har vi haft enormt roligt!

Förutom hundutställningar har vi aktivt tränat, mentalbeskrivit våra egna och kennelns hundar, för att inte tala om allt praktiskt arbete som hunduppfödning innebär.